Groen in je interieur:<br />Advies van A tot Z

Online cursus Groen in je interieur:
Advies van A tot Z

Kamerplanten zijn hip! Maar hoe verzorg je kamerplanten en hoe grijp je in als het mis gaat? Wil jij je klanten goed kunnen adviseren? Of wil je zelf eenvoudig je kennis uitbreiden? In deze cursus leer je alles over kamerplanten en zul je beslist geïnspireerd worden door de prachtige afbeeldingen en filmpjes.

Als jij werkt in de groen sector is het een must om je klanten kundig te adviseren over alles wat komt kijken bij groen in een interieur. Kamerplanten ademen zuurstof, werken stress verlagend en zijn bovendien nog eens hip en sfeervol! Er zijn kamerplanten in allerlei vormen en maten, die passen bij de stijl die je aanspreekt. Maar hoe verzorg je deze planten? Wat komt er allemaal bij de keuze van bepaalde planten kijken? Hoe moet je ze snoeien, stekken en verpotten?

Ook als kamerplanten je hobby zijn maar het je nog een beetje aan groene vingers ontbreekt is deze cursus beslist wat voor jou. Duik in het lesmateriaal, bekijk de aanvullende video’s en laat je inspireren door de prachtige afbeeldingen. Zo verrijk je je kennis en creëer je straks wellicht een eigen urban jungle, voor je klant of gewoon in jouw eigen kantoor of huiskamer! 

Doel van de cursus

Met de online cursus ‘Groen in je interieur: Advies van A tot Z’ leer je de theorie achter het geheim van het verkrijgen en behouden van gezond groen in een ieterieur. De cursus biedt theorie, tips, videomateriaal en praktische opdrachten. Meer dan voldoende om jouw klant goed te kunnen adviseren. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Je leert precies welke plek perfect is voor verschillende planten
  • Je leert waar je rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een kamerplant
  • Je leert hoe je een plant moet verpotten, welke potten je kiest en wanneer er verpot moet worden
  • Je leert hoeveel water en voeding verschillende planten nodig hebben en op welke manier
  • Je leert hoe en wanneer er gesnoeid moet worden
  • Je leert waaraan je ziektes, beestjes en schimmels kunt herkennen en wat je moet doen als een plant ziek wordt
  • Je leert hoe je je een urban jungle creëert
  • Je leert hoe je nieuwe planten kunt stekken
  • Je leert hoe je een groene werkomgeving kunt creëren

Duur en studiebelasting

In deze online cursus leer je in ruim 8 uur tijd alles wat je moet weten over de verzorging van kamerplanten in een interieur. De 8 uur is inclusief het bekijken van videomateriaal en het uitvoeren van praktische opdrachten.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor iedereen die beroepsmatig werkt in de groensector, adviseert over interieurs of als je gewoon heel veel interesse hebt voor kamerplanten. Advies vooropleiding: mbo-niveau-3.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: creativiteit, omgevingsbewustzijn, durf, klantgerichtheid en omgang met details.

Lesmaterialen

De cursus ‘Groen in je interieur: Advies van A tot Z’ bestaat uit: teksten, afbeeldingen, videomateriaal en opdrachten.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit 11 hoofdstukken die elk een apart thema behandelen, ondersteund met tips, video’s, afbeeldingen en praktische opdrachten.

Aantal modules

Deze online cursus bestaat uit 11 hoofdstukken.

Toetsing

Tijdens de cursus wordt aan de hand van opdrachten en vragen jouw kennis gevraagd toe te passen. Op het einde van de cursus volgt er een toets bestaande uit 25 meerkeuzevragen.

Certificaat

Na het succesvol afronden van deze cursus ontvang je een gewaarmerkt bewijs van afronding. 

Tip: Bewaar je bewijs van afronding bij je (LinkedIn) profiel, At Monday Talentcard®, portfolio of online CV. Zo raak je het nooit meer kwijt en toon je bovendien aan iedereen jouw ambitie en talent. 

Aanpassingsvermogen
Creativiteit
Omgang met details
Omgevingsbewustzijn
Verandervermogen