Denken als Gordon Ramsay

Denken als Gordon Ramsay

Gordon Ramsay is een duivel in de keuken. Hij vloekt en hij tiert en hij is ongekend succesvol. Hij sleepte zestien Michelinsterren binnen. Wat kunnen we van hem leren?

Gordon Ramsay is een duivel in de keuken. Hij vloekt en hij tiert en hij is zowel in de keuken als op tv ongekend succesvol. Hij sleepte een recordaantal van zestien Michelinsterren binnen. Wat kunnen we leren van dit straatschoffie dat het tot 's werelds bekendste en rijkste chef-kok heeft geschopt? 

Wiemer Renkema is als arbeids- en organisatiesocioloog gefascineerd door de werkcultuur in professionele keukens en het leiderschap van chef-koks. Nergens anders vind je die unieke combinaties van creativiteit, precisie en tijdsdruk. 

Hoe doen ze dat toch, de zakelijke genieën over wie we het ene na het andere succes horen? Lees het in de serie Topondernemers, waarin de successen (en de mislukkingen) van bekende Nederlandse en buitenlandse ondernemers worden ontrafeld.

Over de Auteur

Wiemer Renkema is arbeid- en organisatiesocioloog en fervent amateur toneelspeler. Hij is de drijvende kracht achter To be Training & Consulting, een innovatief HR-adviesbureau. Verder geeft hij lezingen en trainingen over dilemma's op het werk aan de hand van Shakespeare en is hij docent aan de Haagse Hogeschool. Wiemer werkte jarenlang in diverse HR-managementposities voor grote internationale bedrijven als Arcadis, TNT en Mercer.

Competenties:

Koken; kok; Michelin; sterren; Michelinster; chef-kok; succesvol; beroemdheid; tv-persoonlijkheid