Foutloos Nederlands (1)

Online cursus Foutloos Nederlands (1)

Foutloos Nederlands (1) | Een boeiende en praktische online cursus.De online training Foutloos Nederlands (1) maakt deel uit van een selectie intensieve trainingen gericht op de ontwikkeling van specifieke (arbeidsmarkt gerelateerde) vaardigheden. De trainingen hebben een minimale studiebelasting van 16 uur. Deze trainingen omvatten naast het online lesmateriaal webinars, groepsdiscussies (Clubhouse), aanvullend lesmateriaal, en/of individuele ondersteuning. Na het afronden van de online training krijg je toegang tot alle overige content op Nederland.leert.nl


Wanneer gebruik je 'doordat, zodat, omdat en opdat' en hoe zit het precies met d en t en 't kofschip? Deze cursus is uitermate geschikt voor mensen met een goede basiskennis van de Nederlandse taal die de puntjes op de i willen zetten. Handig voor professioneel én persoonlijk gebruik!

Doel van de cursus

De online cursus 'Foutloos Nederlands 1' helpt je om je Nederlandse taalvaardigheid te verbeteren, onder andere op het vlak van voegwoorden.  

Door het volgen van de cursus vergroot je je basisvaardigheden in de Nederlandse taal en tevens jouw leervermogen en jouw zelfbeeld. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Onderscheid maken tussen nevenschikkende en onderschikkende voegwoorden
  • Kennis van het verschil in gebruik tussen 'omdat' en 'doordat'
  • Kennis van het verschil in gebruik tussen 'opdat' en 'zodat'
  • Kennis van theorie over 'lijdend voorwerp' en 'meewerkend voorwerp'
  • Kennis van de regels over gebruik van 'hen' en 'hun'
  • Kennis van de regels over tussenletters in samengestelde woorden
  • Correct toepassen van de regels over tussenletters in samengestelde woorden

Duur en studiebelasting

De cursus 'Foutloos Nederlands 1' duurt ongeveer 6 uur. Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen, gebruik dan de downloads en het oefenmateriaal bij de cursus. De totale studiebelasting bedraagt 16 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor iedereen die belang heeft bij een verzorgde foutloze hantering van de Nederlandse (schrijf)taal. Advies vooropleiding: MBO.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: Formuleren en rapporteren, Leren, Kwaliteit leveren, Schrijven.

Lesmaterialen

De cursus 'Foutloos Nederlands 1' bestaat uit: E-Book, Instructie werken met 't kofschip', Tools voor werkwoordsvervoeging, Samenvatting, Aanbevolen aanpak. Aanvullend lesmateriaal: Oefenopdrachten. 

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 5 modules. 

Toetsing

De cursus 'Foutloos Nederlands 1' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Omgang met details
Schriftelijke vaardigheid