The Long Tail

The Long Tail

De economische wereld is in zeer korte tijd enorm veranderd. Op het internet zijn er zó veel nicheproducten verkrijgbaar, dat de opgetelde vraag hiernaar een grotere markt vormt dan de kaskrakers. Individuen kunnen zich zo in The Long Tail op de wereldmarkt begeven, en daar hele goede business mee bouwen.

The long Tail (Samenvatting)

De economische wereld is in zeer korte tijd enorm veranderd. Op het internet zijn er zó veel nicheproducten verkrijgbaar, dat de opgetelde vraag hiernaar een grotere markt vormt dan de kaskrakers. Individuen kunnen zich zo in The Long Tail op de wereldmarkt begeven, en daar hele goede business mee bouwen. Lees meer.....

 

De auteur

Chris Anderson is curator van de jaarlijkse, oorspronkelijke TED-conferentie in Californië en voornaamste kracht achter de enorme schaalvergroting die TED vanaf grofweg 2005 heeft doorgemaakt. De voormalig tijdschriftenuitgever is eigenaar van de Sapling Foundation, die in 2001 TED ('Technology, Entertainment, Design') overnam. 

Anderson werd in 1957 in Pakistan geboren als een van de drie kinderen van medische missionarissen. Hij bracht zijn jeugd grotendeels door in Pakistan, India en Afghanistan. Hij ging naar een kostschool (Woodstock School) in het Indiase Himalayagebergte en later naar een kostschool in Bath, Groot-Brittannië. Hij studeerde in 1978 af in de wijsbegeerte aan de Universiteit van Oxford en ging werken als journalist.

 

Over de samenvattingen

De samenvattingen van SpeedMBA zijn ultracompact. Of het origineel nu een boek van 200 of van 500 pagina’s is, steeds krijg je in het equivalent van 1,5 tot 2 A4 de gehele essentie van het boek mee. Voor de één is dit de ideale lengte om de kernboodschappen mee te pakken, voor de ander kan het als een aftasting dienen om het echte boek te gaan lezen.

 

De samenvatter Machiel Emmering

Machiel studeerde economie en bedrijfskunde, en is gepromoveerd bij Nyenrode. Hij past dit toe als management consultant, trainer, projectmanager, en ondernemer.

Hij werkte voor o.a. DNB, Sara Lee en Philips, en sinds 2007 als zzp’er voor corporates (o.a. ING, MasterCard, eBay), ministeries (o.a. EZ, I&W, VWS), en grote MKB’ers (o.a. Heerema, TFG, TOPdesk).

Machiel heeft vele artikelen en een diverse boeken geschreven, waaronder Het Bedrijf, de verkorte handleiding en 100 Business Bites. Zijn stijl is los en informeel, maar hij zit wel strak op inhoud. Zijn “ding” is om omvangrijke en schijnbaar complexe gebieden toch logisch, compact en toegankelijk voor iedereen te maken. Zo ontstonden ook de samenvattingen van SpeedMBA. 

Creativiteit
Durf
Initiatief nemen
Klantgerichtheid
Omgevingsbewustzijn
Onafhankelijkheid
Overtuigingskracht
Toewijding
Zelfvertrouwen